Parodontologie

Parodontologie materiaal bij tandarts groepspraktijk BenedentiBloedt je tandvlees tijdens het poetsen of tijdens het eten? Kleurt je tandvlees vuurrood? Dan is je tandvlees ontstoken en dus niet gezond, hoewel je meestal geen noemenswaardige pijnklachten hebt.

Wat is parodontologie?

Parodontologie behandelt ontstoken tandvlees (gingivitis) en andere weefsels rond de tand (parodontitis). Bij een parodontoloog kan je dus terecht voor het onderzoek en behandeling van de steunweefsels van de tanden en kiezen.

Wanneer moet je naar een parodontoloog?

Gingivitis

Ontstoken tandvlees noemt men gingivitis. Meestal is tandsteen oorzaak van dit probleem. Een oppervlakkige reiniging bij Benedenti en een goede mondhygiëne achteraf helpen je van dit probleem af.

Parodontitis

Laat je dit niet tijdig behandelen, dan ontwikkel je parodontitis. De structuren rond de tand – zoals tandvlees en bot – zijn dan erg ontstoken. Ook hier merk je in het begin weinig van. Maar door de ontsteking zakken het bot en het tandvlees rond de tanden weg en dreigen de tanden hun steun te verliezen.

Parodontitis verhoogt het risico op slechte adem, hart- en vaatziekten, herseninfarct en complicaties bij zwangerschap.

Afspraak maken bij een parodontoloog?

Wil je graag je ontstoken tandvlees of andere weefsels rond de tand laten behandelen? Maak een afspraak bij een parodontoloog in Benedenti tandartspraktijk in jouw buurt: Berlaar, Herentals, Mechelen, Rotselaar, Kontich, Genk of Vlimmeren.