Het is tijdelijk niet mogelijk online een afspraak in te plannen. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de praktijk.

Kindertandheelkunde

In welke praktijken kan je bij de kindertandarts terecht?

In onze Benedenti praktijken in Herentals, Mechelen, Genk, Rotselaar (bij Leuven), Tienen, Beerse en Vrasene hebben we kindertandartsen en specialisten in kindertandheelkunde beschikbaar.

In onze andere praktijken hopen we op korte termijn ook een kindertandarts te vinden. Uiteraard kan je voor basisbehandelingen en algemene controles bij kindjes in al onze praktijken terecht. We verwelkomen ze met plezier!

Tandarts voor kinderen

Van peuters tot tieners, een goed onderhoud van je tanden is de basis van een gezond gebit. Daarom is al vanaf de melktanden een regelmatige controle bij een (kinder)tandarts nodig. Want zij zorgen voor een goede vorming van het definitieve gebit.

Wanneer met je kind naar de tandarts?

Van zodra je kind tanden krijgt is het belangrijk om deze goed op te volgen. De ontwikkeling van de eerste tanden en de melktanden zijn heel belangrijk. Door geregeld met je kind op controle te komen, kan je specifieke tandproblemen of aandoeningen voorkomen. Bij jonge kinderen is preventie dan ook heel belangrijk omdat behandelingen niet altijd makkelijk zijn bij peuters en kleuters. Ook om te vermijden dat je kind angst ontwikkelt voor tandartsbezoeken is het belangrijk om hen al op jonge leeftijd aan een kindertandarts te laten wennen. Vanaf dan is een halfjaarlijkse controle aangewezen.

Ook bij het wisselen van de melktanden is opvolging van dichtbij heel belangrijk. Het volwassen gebit moet immers een heel leven meekunnen. Mogelijks is er bij sommige jonge adolescenten orthodontie nodig.

Aangenaam bezoek aan de kindertandarts

Kom met je kind elk half jaar op controle. De kindertandarts van Benedenti kan dan eventueel tandbederf opmerken en vroegtijdig behandelen. Zo worden problemen voorkomen en is een bezoek aan de kindertandarts aangenamer. Bovendien raakt je kind van jongs af aan vertrouwd met de tandarts.

Tips om je voor te bereiden

Er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen om je kind voor te bereiden op een (eerste) tandartsbezoek. Zo vertel je best op voorhand dat er een tandartsbezoek aankomt, dat de tandarts even naar de tandjes gaat willen kijken en dat je zoon of dochter daarom in de grote stoel mag zitten. Zorg ervoor dat je kind een tandartsbezoek als iets normaal ziet en leg op een rustige en positieve manier uit wat de tandarts zal doen als er een behandeling staat te gebeuren.

Is je kind toch angstig voor een bezoek aan de kindertandarts. Daar houden onze specialisten in kindertandheelkunde graag rekening mee. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om met lachgassedatie te werken voor bepaalde tandheelkundige behandelingen bij kinderen.

Tips voor voeding en poetsen

Onze kindertandarts kijkt ook naar de voeding- en poetsgewoontes van je kind. Eventueel krijg je tips om die te verbeteren. Je kan enkele van deze tips ook online op onze website lezen.

Is een doorverwijzing naar de orthodontist nodig? Ook dat doet onze kindertandarts.

Meer informatie of een afspraak maken ?

Lees via onderstaande links nog meer informatie en tips. Of maak een afspraak bij één van onze tandartspraktijken.

Maak een afspraak