<

Het is tijdelijk niet mogelijk om een afspraak online in te plannen voor de praktijken Berlaar, Genk, Mechelen, Rotselaar, Vrasene en Tienen. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de praktijk.

Over Benedenti

Benedenti Groep is een organisatie die gelooft in de multidisciplinaire tandartsengroepspraktijk. Hierbij is de patiënt steevast ons centraal vertrekpunt. We hebben de ambitie om in Vlaanderen een leidende rol op te nemen in de organisatie van die multidisciplinaire groepspraktijken. We overlopen hieronder graag wat onze missie is, hoe we onze tandheelkundige kwaliteit bewaken, en waar we ons sociaal voor engageren buiten de tandheelkunde.

Onze missie

De mooiste glimlach voor elkaar

Dit is waarom we het doen. In letterlijke zin omdat we streven naar een mooi gebit en gezonde mond. En ook figuurlijk omdat een goed gevoel, een sterke teamspirit en écht werkplezier bijdragen aan het geluk van medewerkers en patiënten.

Durven groeien

Op professioneel vlak, omdat we blijven innoveren op zoek naar de optimale tandheelkundige zorgen met volle aandacht voor elke patiënt.

Lees meer

Hoe we onze kwaliteit bewaken

We vinden het enorm belangrijk om actief de kwaliteit van onze tandheelkunde te monitoren en verbeteren. Met dat doel richtten we een Tandheelkundige Adviesraad op. Die is samengesteld uit tandartsen van binnen de Benedenti Groep en externen: voor elke praktijk één tandarts, aangevuld met externe specialisten in verschillende vakgebieden.

We zijn trots en dankbaar oa Walter Van Breda en Stephane Browet te mogen verwelkomen. Zij zijn van onschatbare waarde om objectieve, gefundeerde adviezen uit te schrijven.

De Tandheelkundige Adviesraad (TAR) behandelt de tandheelkunde van A tot Z, zo doet ze aanbevelingen mbt protocollen voor mondonderzoeken, rx-frequentie, composietvullingen, parodontologische behandelingen, gekozen materialen etc.

Lees meer

Ons sociaal engagement

De tandheelkundige zorg in de Filipijnen staat op een veel lager niveau dan bij ons. Daarom reizen tandartsen van Benedenti Groep als vrijwilligers met de vzw Dental Seminars and Missions. We werken samen met een grote groep Vlaamse tandartsen om in de armste gebieden gratis de noodzakelijke tandheelkundige zorg te verlenen. Over drie missies hebben we bijna 15.000 patiënten behandeld en grootschalige sensibilisatiecampagnes over tandpreventie georganiseerd. In november 2018 vertrekt de 4e missie met alweer heel wat enthousiaste tandartsen, assistentes en techniekers, met het hart op de juiste plaats. 

Onze praktijken

Benedenti tandartspraktijk heeft verschillende vestigingen in Vlaanderen.

Ontdek onze praktijken