Het is tijdelijk niet mogelijk online een afspraak in te plannen. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de praktijk.

Implantologie

Implantaat: nieuwe tanden niet te onderscheiden van echte tanden

Heb je een of meer tanden verloren en wil je ze vervangen? Een implantaat maakt je mond weer mooi en functioneel. Voor het plaatsen van een tandimplantaat, plaatsen we eerst een schroefje in je kaakbot. Dat schroefje in de boven- of onderkaak is de nieuwe en stevige wortel waarop de implantoloog een nieuwe tand plaatst. Het voordeel van deze behandeling? De nieuwe tand is niet te onderscheiden van een echte én biedt hetzelfde comfort.

De voordelen van implantologie

Het vervangen van een tand door een implantaat is tegenwoordig een gewone tandheelkundige ingreep. Het is niet nodig om de omliggende tanden te slijpen en het implantaat ter vervanging van je tand behoudt de positie het kaakbot en het tandvlees zoals deze met je eigen tand was. Daardoor voel én zie je geen verschil tussen je eigen tand en een tandimplantaat.

Je vraagt je misschien af of implantologie pijnlijk is? De behandeling om implantaten te plaatsen is dankzij plaatselijke verdoving zelden pijnlijk. Hou er wel rekening mee dat er na een operatieve ingreep aan de tanden altijd wat zwelling of napijn kan ontstaan. Een pijnstiller kan dan de pijn na implantaten verzachten. 

Wanneer kiezen voor implantologie?

Een tandimplantaat is de ideale oplossing voor een verloren tand. Ook voor het vervangen van meerdere tanden of een volledig gebit zijn implantaten geschikt.

Vaak wordt er voor implantaten gekozen in de plaats van een uitneembare prothese omdat een brugconstructie met implantaten veel comfortabeler voelt in de mond. Doordat implantaten zich na een 8-tal weken vastgroeien – zoals de eigen tanden dat doen met hun wortel – voel je geen verschil meer tussen een gewone tand of een implantaat.

Heel wat mogelijkheden voor implantaten

Implantaten kunnen hun dienst bewijzen voor een enkelvoudige kroon, voor een meerdelige brug en voor een vaste en uitneembare prothese. Bespreek het met ons, er zijn heel wat mogelijkheden.

Eén tand vervangen door een implantaat

Wanneer er ergens in het gebit een tand ontbreekt, kan je een implantaat laten plaatsen. Een implantaat kan zowel in de bovenkaak als in de onderkaak geplaatst worden. Het implantaat wordt geplaatst op de plek waar er een tand mist, zonder dat er aan de omliggende tanden geslepen moet worden. Op dit implantaat plaatsen we vervolgens een kroon zodat het gebit weer volledig is.

Meerdere tanden vervangen door implantaten

Wanneer er ergens in het gebit meerdere tanden naast elkaar ontbreken, worden er enkele implantaten naast elkaar geplaatst ter vervanging van de verloren tanden. Dit is een goed alternatief voor een uitneembare prothese.

Een heel gebit vervangen door implantaten

Bij het vervangen van een volledig gebit wordt vaak beroep gedaan op een uitneembare prothese. Helaas is zo’n prothese niet zo comfortabel. Vaste implantaten zijn voor velen dat een interessantere optie. De implantaten worden ter vervanging van de eigen tanden geplaatst en daarbovenop wordt een constructie vastgemaakt die volledig vastzit. Dit soort implantaten komt qua gevoel en zicht heel dicht bij een eigen gebit.

Onze gespecialiseerde tandartsen en implantologen geven je graag advies over alle mogelijkheden van implantaten.

Kiezen voor een tandimplantaat - wat is de prijs?

De prijs voor het plaatsen van tandimplantaten hangt van een aantal zaken af: Gaat het om een tandimplantaat met kroon of zonder kroon? Heb je één tandimplantaat nodig of meerdere? En welke voorbehandeling is mogelijk om tandimplantaten mogelijk te maken? Een zorgverzekering kan tussenkomen in de kosten voor tandimplantaten, maar dit is bij elke instantie anders. Laat je vooraf goed informeren om niet voor verrassingen te komen staan wanneer je kiest voor tandimplantaten. 

Meer informatie of een afspraak maken?

Lees via onderstaande links nog meer informatie over implantaten. Of maak een afspraak bij één van onze tandartspraktijken.

Maak een afspraak