Het is tijdelijk niet mogelijk online een afspraak in te plannen. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de praktijk.

Tandprothese

Prothese plaatsen bij tandarts groepspraktijk Benedenti

Ben je een groot aantal tanden kwijt? Een tandprothese of vals gebit vervangt ze. Je hebt tandprotheses in alle maten en gewichten. Ontdek de verschillende mogelijkheden of maak meteen een afspraak bij één van onze tandartspraktijken voor een tandprothese op maat.

Tandartspraktijk in je buurt

Verschillende soorten tandprothesen

Er zijn verschillende soorten tandprothesen te verkrijgen. Valse kronen kunnen gemaakt worden uit metaal, porselein, hars en keramiek. Al deze materialen zijn uitstekend voor kwalitatieve tandprothesen op lange termijn, op voorwaarde van goede mondhygiëne. Naast verschillende opties in materialen zijn er ook verschillende soorten prothesen om tanden te vervangen. 

Volledige, uitneembare prothese

Heb je geen eigen tanden meer, dan spreken we van een volledige prothese of kunstgebit. Je brengt het gebit zonder hulpmiddelen in de mond aan. Voor heel wat mensen is het een goede oplossing.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een volledige prothese. Bijvoorbeeld als je tanden moeilijk te herstellen zijn of wanneer je vaak kaakontstekingen hebt.

Prothese op implantaten

Wil je de meest luxueuze én praktische oplossing? Ga dan voor een prothese op implantaten. Vandaag plaatsen we de implantaten en morgen kan er al een voorlopige prothese op. Zo kan je direct na de behandeling je normale leven hernemen zonder hinder. Verder zullen je gezonde tanden gespaard worden en houden implantaten de afbraak van kaakbot tegen.

Zijn de implantaten volledig in het bot ingegroeid? Dan is het tijd voor de definitieve prothese. Resultaat: je bijt alsof het je eigen tanden zijn.

Overkappingsprothese met implantaten als houvast

Doen er zich in onderkaak toch problemen voor? Implantaten bieden extra houvast. Wanneer een volledig gebit vastklikt op implantaten noemen we dit ook wel een overkappingsprothese.

Partiële prothese met eigen tanden als houvast

Heb je nog meerdere eigen tanden, dan spreken we van een partiële prothese. De eigen tanden dienen dan als extra houvast voor het gebit. De partiële prothese vult de gaten op waar tanden of kiezen ontbreken of waar tanden eerder getrokken werden. 

Kostprijs tandprothese

De prijs van een tandprothese is afhankelijk van verschillende factoren en zal afhangen van persoon tot persoon. Enkele zaken die hier invloed op hebben:

  • Huidige staat van je oorspronkelijk gebit
    Het kan dat je tanden bovenaan of onderaan nog perfect zijn, waardoor ze niet vervangen moeten worden. De kostprijs van een volledig gebit vervangen zal logischerwijs hoger zijn dan het vervangen van enkele tanden.
  • Type tandprothese: Volledige prothese, prothese op implantaten of partiële prothese. 
  • Gebruikte materiaal voor de tandprothese: Metalen, porseleinen of keramieken prothese, of een prothese uit hars. 
  • Tussenkomst ziekenfonds
    In sommige gevallen zal het ziekenfonds tussenkomen. Dit is afhankelijk van het mondzorgtraject. Belangrijk is om steeds elk jaar minstens één keer langs te gaan bij jouw tandarts.

Tandadvies op maat

Bij Benedenti hechten we veel belang aan een persoonlijke aanpak. Graag geven we je dan ook advies op maat. Maak hiervoor een afspraak bij een tandartspraktijk in jouw buurt: Herentals, Berlaar, GenkKontich, Mechelen, Rotselaar, Beerse en Vrasene.

Maak een afspraak