<

Het is tijdelijk niet mogelijk om een afspraak online in te plannen voor de praktijken Berlaar, Genk, Kontich, Mechelen, Rotselaar, Vrasene en Tienen. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de praktijk.

Esthetische tandheelkunde

Bij een gezonde mond kunnen zelfs kleine correcties resulteren in een grote esthetische verandering en dus een mooie glimlach. We noemen dat ‘esthetische tandheelkunde’: het stralend maken van je glimlach. Esthetische tandheelkunde omvat bleaching van de tanden, facetten plaatsen op de tanden en meer…

Vind een tandartspraktijk in je buurt

Wanneer is een esthetische tandingreep nodig?

Wanneer iemand kiest voor een esthetische verbetering van de tanden kan dit verschillende oorzaken hebben.

  • Een scheve tand
  • Een afgebroken tand
  • Een spleetje tussen tanden
  • Natuurlijke verkleuring van tanden

Een stralende glimlach speelt een belangrijke rol bij het uiterlijk. Uiteraard staat de gezondheid van jouw gebit voorop, maar met een esthetische ingreep halen we het beste van jouw tanden naar boven zodat je tanden ook voldoen aan je verwachtingen.

Alvorens we een esthetisch ingreep uitvoeren, gaan we in gesprek om een beeld te krijgen wat jouw verwachtingen zijn. We leggen je alles uit over hoe je wittere tanden krijgt en hoe het plaatsen van facings in z’n werk gaat.

We geven jou graag persoonlijk advies, aarzel dus niet om een afspraak te maken. 

Hoe verloopt een esthetische tandbehandeling?

We gebruiken bij Benedenti verschillende technieken: composietvullingen, porseleinen facetten en kronen. Ook passen we inlays en onlays toe: in het labo vervaardigde vullingen die een stuk van een tand vervangen en op het overblijvende tanddeel gekleefd worden.

Bleaching

Tandsteen, roken, gekleurde dranken zoals rode wijn en thee… al deze dingen kunnen zorgen voor verkleuring op je tanden. Ook inwendige factoren zoals het ontzenuwen van een tand of medicatie kunnen een oorzaak zijn van tandverkleuring.

Een oplossing voor (natuurlijke) verkleuring van tanden is bleaching. Dit kan je tanden witter maken bij verkleuring aan de buitenkant van de tanden. Hoewel bleaching dus zorgt voor wittere tanden, is het geen permanente oplossing. De duur van het resultaat hangt vaak samen met je eet- drink- en rookgewoonten.

Tanden bleachen kan op verschillende manieren; zo kan je in samenspraak met je tandarts je tanden thuis bleken met aanpassende beugels en bleekgel. Een andere optie is laser-bleaching in de tandartspraktijk.

Bij Benedenti geven we je behandeling en advies in het bleachen van je tanden.

Facetten tanden

Facings of facetten op tanden bieden een oplossing voor scheve en afgebroken tanden of een spleetje tussen tanden. Facings zijn op maat gemaakte dunne plaatjes of schildjes die we op de voorkant van de tand worden bevestigen. Met facetten op tanden kan zowel de vorm gecorrigeerd worden alsook de kleur. Onze gespecialiseerde tandartsen geven je graag advies op maat.

Inlay en Onlay

Een inlay of onlay is de ideale oplossing voor tanden die beschadigd zijn. Het zijn vooruitstrevende en duurzame methodes waarbij een deel van een kies wordt vervangen wanneer er nog geen kroon nodig is. De vullingen – gemaakt in het labo – vervangen een stuk van een tand of worden op het overblijvende tanddeel gekleefd.

Kronen

Kronen kunnen een oplossing bieden bij erge verkleuring of een ongunstige stand of vorm van een tand. Wanneer een tand zo aangetast is dat een gewone vulling geen oplossing meer kan zijn, kiest de tandarts voor een kroon. Met een kroon wordt de oorspronkelijke vorm van de tand hersteld en wordt de tand terug sterk, functioneel en mooi gemaakt. 

Kostprijs van esthetische tandheelkunde

Wil je meer informatie over de kostprijs van bleaching, facetten op tanden, in-en onlays of nog een andere esthetische behandeling voor je tanden? Bij Benedenti geven we je graag vrijblijvend advies en een inschatting van de kosten.

Esthetisch tandadvies op maat

Ben je niet tevreden over je huidige glimlach? We bekijken samen met jou wat mogelijk is. Voor een big smile ga je naar Benedenti. Maak vrijblijvend een afspraak in één van onze vestigingen: Herentals, Berlaar, GenkKontich, Mechelen, Rotselaar, Beerse en Vrasene.

Maak een afspraak