Esthetische tandheelkunde

Bij een gezonde mond kunnen zelfs kleine correcties resulteren in een grote esthetische verandering en dus een mooie glimlach. We noemen dat ‘esthetische tandheelkunde’: het stralend maken van je glimlach.

Tandartspraktijk in je buurt

Wanneer is een esthetische tandingreep nodig?

Wanneer iemand kiest voor een esthetische verbetering van de tanden kan dit verschillende oorzaken hebben.

  • Een scheve tand
  • Een afgebroken tand
  • Een spleetje tussen tanden
  • Verkleurde tanden

Een stralende glimlach speelt een belangrijke rol bij het uiterlijk. Uiteraard staat de gezondheid van jouw gebit voorop, maar met een esthetische ingreep halen we het beste van jouw tanden naar boven zodat je tanden ook voldoen aan je verwachtingen.

Alvorens we een esthetisch ingreep uitvoeren, gaan we in gesprek om een beeld te krijgen wat jouw verwachtingen zijn. We geven jou graag persoonlijk advies, aarzel dus niet om een afspraak te maken.

Hoe verloopt een esthetische tandbehandeling?

We gebruiken bij Benedenti verschillende technieken: composietvullingen, porseleinen facetten en kronen. Ook passen we inlays en onlays toe: in het labo vervaardigde vullingen die een stuk van een tand vervangen en op het overblijvende tanddeel gekleefd worden.

Bleaching

Je tanden witter laten maken of laten bleken kan aan met bleaching. Dit kan een oplossing zijn voor gele of bruine tanden waarbij de verkleuring aan de buitenkant van je tanden zit. Bleaching zorgt voor wittere tanden, maar zal geen permanente oplossing bieden. De duur van het resultaat hangt ook vaak samen met je eet- drink- en rookgewoonten.

Bij Benedenti geven we je behandeling en advies in het bleachen van je tanden. Dit kan zowel bij één van onze tandartsen als bij je thuis.

Facetten tanden

Facings ook wel eens facetten op tanden genoemd bieden een oplossing voor scheve en afgebroken tanden of een spleetje tussen tanden. Facings zijn op maat gemaakte plaatjes die op de voorkant van de tand worden bevestigd. Met facetten op tanden kan zowel de vorm gecorrigeerd worden alsook de kleur. Onze gespecialiseerde tandartsen geven je graag advies op maat.

Inlay en Onlay

In- en onlays zijn vooruitstrevende en duurzame methodes waarbij een deel van een kies wordt vervangen wanneer er nog geen kroon nodig is. De vullingen – gemaakt in het labo – vervangen een stuk van een tand of worden op het overblijvende tanddeel gekleefd.

Kronen

Kronen kunnen een oplossing bieden bij erge verkleuring of een ongunstige stand of vorm van een tand. Wanneer een tand zo aangetast is dat een gewone vulling geen oplossing meer kan zijn, kiest de tandarts voor een kroon. Met een kroon wordt de oorspronkelijke vorm van de tand hersteld en wordt de tand terug sterk, functioneel en mooi gemaakt. 

Esthetisch tandadvies op maat

Ben je niet tevreden over je huidige glimlach? We bekijken samen met jou wat mogelijk is. Voor een big smile ga je naar Benedenti. Maak vrijblijvend een afspraak in één van onze vestigingen: Herentals, Berlaar, GenkKontich, Mechelen, Rotselaar, Beerse en Vrasene.

Maak een afspraak