Het is tijdelijk niet mogelijk online een afspraak in te plannen. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de praktijk.

Thuis je tanden bleken

Bleaching je tanden laten bleken bij tandarts groepspraktijk BenedentiTanden bleken, iets voor mij?

Droom je van een stralende glimlach met witte tanden? Bij tandartspraktijk Benedenti geven we je vanuit onze ervaring graag advies over het bleken van je tanden.

Niet iedereen komt in aanmerking voor bleaching, daarom is het belangrijk om een afspraak te maken bij je tandarts. Bleken kan enkel gebeuren in een gezonde mond.

Je tanden bleken bij je thuis (home bleaching), hoe werkt dat?

Wanneer het nazicht gebeurd is en je in aanmerking komt voor bleaching, neemt de tandarts eerst een afdruk van je tanden. Hiervan worden een gipsmodel en een mal gemaakt. Thuis doe je in de mal de meegeleverde bleekgel en je draagt de mal enkele uren per dag of ‘s nachts. Zo kan je eenvoudig zelf je tanden bleken, mét het advies van je tandarts. 

De behandeling duurt gemiddeld 2 weken, afhankelijk van de ernst van de verkleuring en van het verwachte resultaat.

Is het gevaarlijk om je tanden te bleachen?

Je tanden bleachen is onschadelijk als het op een verantwoorde en professionele manier gebeurt. Er kunnen bijwerkingen optreden zoals lichte irritaties van het tandvlees en een (tijdelijke) overgevoeligheid bij koude.

Heeft bleaching resultaat?

Ja hoor, de meeste tanden kunnen gebleekt worden. Sommige zware verkleuringen (bv door medicatie) zijn moeilijk weg te werken. De tandarts kan je hier goed over informeren tijdens je bezoek.

Bij rokers is het resultaat minder voorspelbaar en zal het ook minder lang goed blijven. Stoppen met roken VOOR het bleken is dus aangewezen.

Kronen en vullingen bleken niet mee, het is dus mogelijk dat ze nog vervangen moeten worden.

Benedenti tandartspraktijk

Benedenti tandartspraktijk heeft verschillende vestigingen in Vlaanderen: Herentals, Berlaar, Kontich, Mechelen, Genk, Rotselaar, TienenBeerse, en Vrasene.

Maak een afspraak