<

Het is tijdelijk niet mogelijk om een afspraak online in te plannen voor de praktijken Berlaar, Genk, Kontich, Mechelen, Rotselaar, Vrasene en Tienen. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de praktijk.

Minimale dienstverlening owv Coronavirus

Wat doe je in volle Coronacrisis als middelgrote tandheelkundige organisatie in de zorg wanneer echte richtlijnen van de overheid ontbreken?

Benedenti Groep, een organisatie multidisciplinaire groepspraktijken tandheelkunde, verstrengde sinds de uitbraak van het Coronavirus reeds de sowieso stringente hygiënevoorschriften voor zijn 8 tandartspraktijken.

Na de federale aankondiging op basis van het overleg van de Veiligheidsraad besloot Benedenti Groep de algemene gezondheid boven alles te stellen. Zowel naar het welzijn van de eigen medewerkers toe, als naar het vertragen toe van de verspreiding van het virus werden ingrijpende maatregelen genomen.

De 8 praktijken zullen vanaf maandag 16 maart draaien op een minimale bezetting. Enkel de meest dringende behandelingen zullen nog uitgevoerd worden, en dat tenminste tot 3 april.

Rik Claes, gedelegeerd bestuurder van Benedenti Groep, stelt het algemeen belang voorop, en beseft dat zijn eigen onderneming daaraan ondergeschikt is.

“Zoals we allemaal weten slaat de Coronacrisis enorm toe.  Het zal een grote impact hebben op ons allemaal en daarom is het heel belangrijk dat we met z’n allen zo goed mogelijk proberen te ‘overleven’. Ik heb donderdag de hele avond tv gekeken en velen hun mening horen vertellen. Daaruit onthoud ik vooral: het grote gevaar is er voor oudere mensen die al wat gezondheidsproblemen hebben en de epidemie kan het snelst gestopt worden als iedereen zoveel mogelijk thuis blijft en zo weinig mogelijk contacten heeft.  Het is dus heel belangrijk dat iedere burger zijn verantwoordelijkheid neemt en de sociale contacten zoveel mogelijk vermijdt.

Als Benedenti Groep willen we het goede voorbeeld geven en hebben we besloten de praktijken enkel nog open te stellen voor minimale dienstverlening.  Dat wil zeggen dat we enkel urgenties en dringende lopende behandelingen zullen uitvoeren, en dat er in elke praktijk een minimale bezetting zal zijn.  Onze medewerkers verzetten nu honderden afspraken, en horen enorm veel begrip bij onze patiënten. Ze danken ons voor de duidelijkheid, en de genomen maatregelen. Hopelijk, als velen ons voorbeeld volgen, kunnen we op die manier een snelle inperking krijgen van de epidemie.

Natuurlijk betekent dit een financiële ramp voor Benedenti Groep, en is de impact op tandartsen en medewerkers erg groot.  Onze vaste kosten blijven en de inkomsten zijn zo goed als niets.  We moeten samen echter zo snel mogelijk deze crisis overwinnen en wanneer het leven terug zijn normale gang gaat, zullen we ook met z’n allen iets extra’s moeten doen om terug uit het dal te klimmen.  Ik ben er echter zeker van dat ons topteam hier enthousiast aan zal meewerken, en ben hen op voorhand al oprecht dankbaar.  In deze crisis kunnen we bewijzen wat Benedenti echt is: een hechte groep die samen deze crisis overwint, verbonden met elkaar in goede en slechte tijden, tijden waarin we ook onze glimlach niet verliezen. Ik denk en voel dat we hier sterker gaan uitkomen!”