Het is tijdelijk niet mogelijk online een afspraak in te plannen. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de praktijk.

Onzichtbare beugel

Afspraak orthodont Benedenti

Tanden rechtzetten met onzichtbare beugel

Staan jouw tanden scheef, te ver naar voor of naar achter? Dan kan een beugel ervoor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan. Als je graag je tanden recht laat zetten, maar je hebt geen zin in blokjes of een gewone beugel, dan is een onzichtbare beugel of aligner een goed alternatief. In onze praktijken in Vlimmeren, Mechelen en Rotselaar kan je terecht voor zo'n aligner behandeling.

Onzichtbare beugel: 3 mogelijkheden

Steeds meer mensen willen hun gebit verbeteren maar niet met een beugel of blokjes die hart opvallen. Daarom kiezen ze soms voor een onzichtbare beugel. Er zijn verschillende soorten aligners waar we bij Benedenti mee werken. Zo is er Invisalign Go, ClearCorrect en TrioClear.

Al deze opties zijn doorzichtige beugels om stap voor stap de vorm van het gebit te verbeteren. Wil je weten welk aligner systeem het beste bij je past? Vraag raad aan één van onze specialisten in onze Benedenti praktijken in Beerse, Mechelen en Rotselaar.

Hoe werkt een aligner?

Bij een aligner behandeling wordt de stand van je tanden in kaart gebracht, waarna de scanner een simulatie geeft van de bewegingen die nodig zijn om rechtere tanden te bekomen. Gedurende de behandeling klik je steeds een op maat gemaakte hoesje of een doorzichtige beugel over je tanden. Dat hoesje is doorzichtig en je neemt het uit tijdens het eten en drinken, zodat het doorzichtig blijft. Bovendien worden deze hoesjes om de twee weken vervangen om de juiste beweging te creëren met je gebit. Onze tandartsen raden aan om de aligners minimaal 22 uur per dag te dragen, zodat je gebit week na week verbetert. 

Hoe lang moet je een doorzichtige beugel dragen?

Voor een volledige behandeling moet je rekenen op gemiddeld minimum één jaar. De exacte termijn hangt natuurlijk af van enkele factoren, zoals de positie van je tanden en de complexiteit van het probleem. Ook is de duurtijd van de behandeling afhankelijk van de verschillende systemen. Zo kan de behandeltijd met Invisalign Go, ClearCorrect en TrioClear lichtjes verschillen. Belangrijk is wel dat je de transparante hoesjes consequent draagt.

Voor wie is een behandeling met onzichtbare beugel?

Heb je als kind nooit een orthodontische behandeling gehad of zijn je tanden na de behandeling terug gaan bewegen? Dan is een aligner behandeling ideaal om de stand van je tanden te corrigeren. Een onzichtbare beugel is een ideale orthodontische behandeling voor:

  • overlappende tanden (crowding)
  • spleetjes tussen de tanden
  • scheve tanden

Een behandeling van Invisalign Go, TrioClear of Clearcorrect is geschikt vanaf 16 jaar oud om je tanden pijnloos te corrigeren. 

Prijs van aligner orthodontie

Een onzichtbare, transparante beugel is mooier en comfortabeler dan een blokjesbeugel, maar de kostprijs van bv. een Invisalign beugel is vaak ook hoger dan die van traditionele beugels. De kostprijs van zo’n aligner hangt af van je gebit en welke correcties er nodig zijn. Grote correcties vereisen namelijk meer hoesjes of 'bitjes' en de behandeling duurt vaak langer. Tijdens een eerste gesprek met één van onze orthodontisten bekijken we jouw gebit en geven we een indicatie van de kostprijs van jouw aligner behandeling. Het voordeel van een aligner behandeling is dat je steeds vooraf op de hoogte bent van de prijs, zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Meer informatie over beugels of aligner orthodontie?

Interesse in een aligner orthodontie? Twijfel je of een onzichtbare beugel iets voor jou is of heb je nog vragen? Contacteer ons of maak een online afspraak bij één van onze tandartspraktijken in Beerse, Mechelen of Rotselaar.

Maak een afspraak