Onzichtbare beugel

Afspraak orthodont Benedenti

Onzichtbare beugel laten plaatsen

Staan jouw tanden scheef, te ver naar voor of naar achter? Dan kan een beugel ervoor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan. In onze praktijken in Vlimmeren, Mechelen en Rotselaar kan je terecht voor een aligner behandeling.

Onzichtbare beugel: 3 mogelijkheden

Steeds meer mensen willen graag dat zo’n beugel zo min mogelijk opvalt en kiezen daarom voor een onzichtbare beugel. Er zijn verschillende soorten aligners waar we bij Benedenti mee werken. Zo is er Invisalign Go, ClearCorrect en TrioClear.

Al deze opties zijn doorzichtige beugels om stap voor stap de vorm van het gebit te verbeteren. Wil je weten welk aligner systeem het beste bij je past? Vraag raad aan één van onze specialisten in onze Benedenti praktijken in Beerse, Mechelen en Rotselaar.

Hoe werkt een aligner?

Bij een aligner behandeling klik je een op maat gemaakte hoesje of een doorzichtige beugel over je tanden. Dat hoesje is doorzichtig en je neemt het uit tijdens het eten en drinken, zodat het doorzichtig blijft. Bovendien worden deze hoesjes om de twee weken vervangen. Onze tandartsen raden aan om de aligners minimaal 22 uur per dag te dragen, zodat je gebit stap per stap verbetert.  

Hoe lang moet je een doorzichtige beugel dragen?

Voor een volledige behandeling moet je rekenen op gemiddeld minimum één jaar. De exacte termijn hangt natuurlijk af van enkele factoren, zoals de positie van je tanden en de complexiteit van het probleem. Ook is de duurtijd van de behandeling afhankelijk van de verschillende systemen. Zo kan de behandeltijd met Invisalign Go, ClearCorrect en TrioClear lichtjes verschillen.  Belangrijk is wel dat je de transparante hoesjes consequent draagt.

Prijs van aligner orthodontie

Een onzichtbare, transparante beugel is mooier en comfortabeler dan een blokjesbeugel, maar de kostprijs van bv. een Invisalign beugel is  vaak ook hoger dan die van traditionele beugels. De kostprijs van zo’n aligner  hangt af van je gebit en welke correcties er nodig zijn. Grote correcties vereisen namelijk meer hoesjes en de behandeling duurt vaak langer. Tijdens een eerste gesprek met één van onze orthodontisten bekijken we jouw gebit en geven we een indicatie van de kostprijs van jouw aligner behandeling.

Meer informatie over beugels of aligner orthodontie?

Interesse in een aligner orthodontie? Twijfel je of een onzichtbare beugel iets voor jou is of heb je nog vragen? Contacteer ons of maak een online afspraak bij één van onze tandartspraktijken in Beerse, Mechelen of Rotselaar.

Maak een afspraak