Hoe we onze kwaliteit bewaken

We vinden het enorm belangrijk om actief de kwaliteit van onze tandheelkunde te monitoren en verbeteren. Met dat doel richtten we een Tandheelkundige Adviesraad op. Die is samengesteld uit tandartsen van binnen de Benedenti Groep en externen: voor elke praktijk één tandarts, aangevuld met externe specialisten in verschillende vakgebieden.

We zijn trots en dankbaar oa Walter Van Breda en Stephane Browet te mogen verwelkomen. Zij zijn van onschatbare waarde om objectieve, gefundeerde adviezen uit te schrijven.

De Tandheelkundige Adviesraad (TAR) behandelt de tandheelkunde van A tot Z, zo doet ze aanbevelingen mbt protocollen voor mondonderzoeken, rx-frequentie, composietvullingen, parodontologische behandelingen, gekozen materialen etc.

We baseren ons hierbij niet op high-end tandheelkunde, maar op betaalbare kwalitatieve zorg.

De protocollen en adviezen die voortvloeien uit de TAR worden verspreid in de verschillende praktijken. Alle tandartsen behouden uiteraard hun therapeutische vrijheid en zelfstandig statuut, niets wordt verplicht opgelegd.

Het is daarentegen wel onze betrachting om onze patiënten eenzelfde kwaliteit aan te bieden, in welke praktijk van de Benedenti Groep ze ook binnen stappen. We geloven dat de adviezen van de TAR, die in overleg tot stand komen, hierin essentieel zijn.