Het is tijdelijk niet mogelijk online een afspraak in te plannen. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de praktijk.

Je tanden bleken of bleachen

Bleaching je tanden laten bleken bij tandarts groepspraktijk BenedentiTanden bleken, iets voor mij?

Droom je van een stralende glimlach met witte tanden? Bij tandartspraktijk Benedenti geven we je vanuit onze ervaring graag advies over het bleken van je tanden of over de alternatieven voor een wit gebit, denk maar aan het plaatsen van facings of facetten over de tanden.

Niet iedereen komt in aanmerking voor bleaching, daarom is het belangrijk om een afspraak te maken bij je tandarts. Tanden bleken kan enkel gebeuren in een gezonde mond.

Je tanden laten bleken, hoe werkt dat?

Wanneer het nazicht gebeurd is en je in aanmerking komt voor bleaching, neemt de tandarts eerst een afdruk van je tanden. Hiervan worden een gipsmodel en een mal gemaakt. Thuis doe je in de mal de meegeleverde bleekgel en je draagt de mal enkele uren per dag of ’s nachts om je tanden te witten.
De behandeling duurt gemiddeld 2 weken, afhankelijk van de ernst van de verkleuring en van het verwachte resultaat.

Is het gevaarlijk om je tanden te bleken?

Je tanden bleken is onschadelijk als het op een verantwoorde en professionele manier gebeurt. Er kunnen bijwerkingen optreden zoals lichte irritaties van het tandvlees en een (tijdelijke) overgevoeligheid bij koude.

Heeft bleaching resultaat?

Ja hoor, de meeste tanden kunnen gebleekt worden. Sommige zware verkleuringen (bv door medicatie) zijn moeilijk weg te werken. De tandarts kan je hier goed over informeren tijdens je bezoek.

Bij rokers is het resultaat minder voorspelbaar en zal het ook minder lang goed blijven. Stoppen met roken VOOR het bleken is dus aangewezen.

Kronen en vullingen bleken niet mee, het is dus mogelijk dat ze nog vervangen moeten worden.

Waarmee moet je rekening houden na het bleken van je tanden?

Heel wat voedingsmiddelen hebben een nefast effect op de natuurlijke kleur van onze tanden, denk maar aan koffie, thee, rode wijn, frisdranken en bepaalde fruitsoorten die heel zoet of juist zuur zijn. In principe kunnen gekleurde of donkerkleurige voedingsmiddelen een invloed hebben op de kleur van je gebit. Ook roken zorgt na verloop van tijd voor verkleuringen. We raden dus steeds aan om op te letten met het nuttigen van deze verkleurende middelen.

Ook bij het tanden bleken is het belangrijk om te weten welke voedingsmiddelen er een effect hebben op de kleur van je tanden. Onze tandartsen raden namelijk aan om het eten of drinken van deze zaken te vermijden in de eerste 24 uur na de bleaching behandeling, om zo het best mogelijke resultaat te kunnen garanderen. 

Voedingsmiddelen die lichter van kleur zijn, zijn perfect veilig te nuttigen ook vlak na het bleken van je tanden. Denk maar aan water, melk, brood, yoghurt, kaas, rijst, pasta en aardappels en witte vissoorten.

Om het resultaat van je bleekbehandeling zo lang mogelijk te behouden is het aangewezen om steeds rekening te houden met voedingsmiddelen en rookwaren die van invloed kunnen zijn en deze dus te vermijden indien mogelijk.

Tanden bleken: de kostprijs

De kostprijs van het laten bleken of het bleachen van je tanden bij je thuis hangt af van verschillende factoren. Onze gespecialiseerde tandartsen zullen je meer kunnen vertellen over het bleachen van je tanden en de kostprijs die je kan verwachten.

Alternatieven voor tanden bleachen

Heb je nogal gevoelige tanden of heb je last van zware verkleuringen van je tanden? Dan is het misschien goed om te weten dat er alternatieven zijn voor het bleachen van je tanden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om facings of facetten over je tanden te laten plaatsen door één van onze esthetische tandheelkundige specialisten.  Dankzij facetten op de tanden krijg je wittere tanden met een langdurig resultaat. Raadpleeg één van onze tandartsen voor meer informatie en advies over facings.

Tanden bleken bij een Benedenti tandartspraktijk?

Je kan bij verschillende vestigingingen van Benedenti tandartspraktijk terecht voor het (laten) bleachen van je tanden.  Dit zijn onze tandartspraktijken in Vlaanderen: Herentals, Berlaar, Kontich, Mechelen, Genk, Rotselaar, Tienen, Vlimmeren en Vrasene. Van hieruit geven we graag professioneel advies over het bleken van je tanden.

Maak een afspraak