Het is tijdelijk niet mogelijk online een afspraak in te plannen. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de praktijk.

Behandeling kroonwerk & brugwerk

Behandeling kroon en brugwerk bij tandarts groepspraktijk BenedentiKroon of brug behandelen?

Met een tandkroon behandeling wordt de oorspronkelijke vorm en functie van de tand hersteld. Als de tand zodanig aangetast is dat een gewone vulling niet meer voldoet, kiezen we voor een kroon. Dit is een duurzame oplossing. Het doel? Op gezonde tandwortels een volledig nieuwe tand creëren voor een optimaal functionerend gebit.

Als er één of meerdere tanden ontbreken, kan een brug voor vervanging zorgen. De brug zit vast op twee of meerdere pijlertanden aan weerszijden van de open ruimte; deze tanden dragen de brug. De voorwaarde hier is dat er minstens twee goede tanden (of tandwortels) zijn om een brug te kunnen vastzetten.

Kroon- en brugwerk behandeling

Het plaatsen van kronen of een brug over de tanden gebeurt in verschillende stappen:

  • Tijdens de eerste fase van de behandeling slijpt de tandarts de tanden af tot stompen en neemt hij een afdruk. Er zal ook een tijdelijke kroon of brug worden voorzien. De afdruk gaat naar het labo, waar een replica van je gebit wordt gemaakt.
  • Je krijgt een tijdelijke kroon of brug in afwachting van de definitieve behandeling.
  • In een volgende fase worden op de stompen kapjes gemaakt; deze moeten heel precies passen en moeten eventueel ook eens in de mond worden gepast. Zeker bij uitgebreider brugwerk is deze stap essentieel.
  • De kleur van je restgebit wordt bepaald. Pas daarna kan in het labo het porselein op de kapjes worden gebakken.
  • De tandarts cementeert de afgewerkte kronen en/of brug op de stompen.

Het resultaat? De nieuwe tanden zijn niet meer van je eigen tanden te onderscheiden. Het porselein houdt ook jaren zijn natuurgetrouwe kleur en vorm. Benedenti geeft vijf jaar garantie op de porseleinen kronen.

Nog meer toepassingen van porselein

Buiten voor het plaatsen van kronen en bruggen, kent porselein nog andere toepassingen in de tandheelkunde. Denk maar aan tandrestauraties of schildjes:

  • Soms is het voldoende om een deel van de tand te omslijpen en kan er een bepaald vlak van de tand met porselein worden gerestaureerd.

  • Om het uitzicht van fronttanden te veranderen, onder andere bij sterke verkleuring door medicatiegebruik, kan er een porseleinen schildje geplaatst worden aan de voorkant van de tand; dit noemen we een facing.

Kroon- en brugwerk behandelingen bij Benedenti tandartspraktijk

Wil je meer weten over kroon-en brugwerk behandelingen bij Benedenti? Onze tandartsen geven je graag advies tijdens een consultatie. Benedenti tandartspraktijk heeft verschillende vestigingen in Vlaanderen: Herentals, Berlaar, Kontich, Mechelen, Genk, Rotselaar, Tienen, Beerse, en Vrasene.

Maak een afspraak