Behandeling kroonwerk & brugwerk

Behandeling kroon en brugwerk bij tandarts groepspraktijk BenedentiKroon of brug behandelen?

Met een tandkroon behandeling wordt de oorspronkelijke vorm en functie van de tand hersteld.

Als de tand zodanig aangetast is dat een gewone vulling niet meer voldoet, kiezen we voor een kroon. Dit is een duurzame oplossing

Als er één of meerdere tanden ontbreken, kan een brug voor vervanging zorgen. De brug zit vast op twee of meerdere pijlertanden aan weerszijden van de open ruimte; deze tanden dragen de brug.

Kroon- en brugwerk behandeling

  • Tijdens de eerste fase van de behandeling slijpt de tandarts de tanden af tot stompen en neemt hij een afdruk. Er zal ook een tijdelijke kroon of brug worden voorzien.
  • De afdruk gaat naar het labo, waar ze een replica van je gebit maken.
  • Op de stompen worden kapjes gemaakt; deze moeten heel precies passen en moeten eventueel ook eens in de mond worden gepast. Bij uitgebreider brugwerk, is deze stap zeker noodzakelijk.
  • De kleur van je restgebit wordt bepaald.
  • Pas daarna kan in het labo het porselein op de kapjes worden gebakken.
  • De tandarts cementeert de afgewerkte kronen en/of brug op de stompen.

De nieuwe tanden zijn niet meer van je eigen tanden te onderscheiden. Het porselein houdt ook jaren zijn natuurgetrouwe kleur en vorm. Benedenti geeft vijf jaar garantie op de porseleinen kronen.

Nog meer toepassingen van porselein

  • Soms is het voldoende om een deel van de tand te omslijpen en kan er een bepaald vlak van de tand met porselein worden gerestaureerd.
  • Om het uitzicht van fronttanden te veranderen, onder andere bij sterke verkleuring door medicatiegebruik, kan er een porseleinen schildje geplaatst worden aan de voorkant van de tand; dit noemen we een facing.

Kroon- en brugwerk bij Benedenti tandartspraktijk

Benedenti tandartspraktijk heeft verschillende vestigingen in Vlaanderen: Herentals, Berlaar, Kontich, Mechelen, Genk, Rotselaar, Tienen, Vlimmeren, en Vrasene.

Maak een afspraak