Het is tijdelijk niet mogelijk online een afspraak in te plannen. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de praktijk.

Tandbrug laten plaatsen

Brug plaatsen bij tandarts groepspraktijk Benedenti

Als één of meerdere tanden in het gebit ontbreken of zwaar beschadigd zijn en de opening van de verloren tand(en) wordt begrensd door twee goede tandwortels (pijlertanden), kan de tandarts voorstellen om een tandbrug te plaatsen.

Brug plaatsen tussen tanden: de behandeling

De tandarts plaatst de tandbrug vast op twee of meerdere pijlertanden aan weerszijden van de open ruimte; deze tanden dragen de brug. De pijlertanden worden afgeslepen tot stompen, waarop telkens een kroon wordt vervaardigd. Deze kronen worden dus met elkaar verbonden tot één geheel (een brug) en vervolgens vast over de opening geplaatst. Een tandbrug is dus niet uitneembaar geeft het gevoel van eigen tanden en een natuurlijk gebit.

Bij brugwerk is het belangrijk dat de pijlertanden zeker sterk en gezond genoeg zijn om voldoende ondersteuning te bieden. Als één van de pijlers namelijk beschadigd is of beschadigd zou geraken, kan de hele brug verloren gaan.

Wanneer een brug op een tand laten plaatsen?

We kiezen voor een brug om verschillende redenen: om het kauwcomfort te verhogen, de esthetiek te verbeteren, te voorkomen dat de buurtanden scheef gaan staan, of om te voorkomen dat tanden uitgroeien.

Goede functionaliteit ligt dus aan de basis voor het plaatsen van een brug tussen de tanden. Tanden zijn immers gemaakt om elkaar aan te vullen. Een brug kan daardoor de tandgezondheid bevorderen doordat bepaalde spanningen op het tandvlees vermeden worden.

Een tandbrug onderhouden

Goede mondhygiëne is essentieel voor het onderhouden van de brug tussen je tanden. Net zoals je eigen tanden, vraagt een brug tussen de tanden voor zorgvuldig poetsen en regelmatig flossen. Zou hou je zowel zowel de brug als je tanden errond gezond.

De kostprijs van brugwerk

Net zoals bij een tandkroon, hangt ook de kostprijs van een tandbrug af van verschillende factoren. Zo kunnen bepaalde voorbehandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat, denk maar aan een wortelkanaalbehandeling. Ook het aantal delen waaruit de brug bestaat en het gebruikte materiaal heeft een invloed op de uiteindelijke kostprijs van een brug tussen de tanden.

Maak een afspraak bij een praktijk in je buurt en we bezorgen je na een onderzoek een offerte voor de te ondergane behandeling.

Afspraak voor plaatsing tandbrug?

Benedenti tandartspraktijk heeft verschillende vestigingen in Vlaanderen: Herentals, Berlaar, Kontich, Mechelen, Genk, Rotselaar, Tienen, Beerse, en Vrasene. Maak vrijblijvend je afspraak met één van onze tandartsen in een tandartspraktijk in je buurt voor meer informatie rond brugwerk.

Maak een afspraak