Brug plaatsen

Brug plaatsen bij tandarts groepspraktijk Benedenti

Als één of meerdere tanden in het gebit ontbreken of zwaar beschadigd zijn en de opening van de verloren tand(en) wordt begrensd door twee goede tandwortels (pijlertanden), kan de tandarts voorstellen om een tandbrug te plaatsen.

Brug plaatsen tussen tanden

De tandarts plaatst de tandbrug vast op twee of meerdere pijlertanden aan weerszijden van de open ruimte; deze tanden dragen de brug. De pijlertanden worden afgeslepen tot stompen, waarop telkens een kroon wordt vervaardigd. Deze kronen worden dus met elkaar verbonden tot één geheel (een brug) en vervolgens vast over de opening geplaatst. Een tandbrug is dus niet uitneembaar geeft het gevoel van eigen tanden en een natuurlijk gebit.

Bij een brug is het belangrijk dat de pijlertanden zeker sterk en gezond genoeg zijn. Als een van de pijlers namelijk beschadigd is of beschadigd zou geraken, kan de hele brug verloren gaan.

Wanneer een brug laten plaatsen?

We kiezen voor een brug om verschillende redenen: om het kauwcomfort te verhogen, de esthetiek te verbeteren, te voorkomen dat de buurtanden scheef gaan staan, of om te voorkomen dat tanden uitgroeien.

Tandbrug prijs

Net zoals bij een tandkroon, hangt ook de kostprijs van een tandbrug af van verschillende factoren en bezorgen we je vooraf een offerte voor de te ondergane behandeling.

Afspraak voor plaatsing tandbrug?

Benedenti tandartspraktijk heeft verschillende vestigingen in Vlaanderen: Herentals, Berlaar, Kontich, Mechelen, Genk, Rotselaar, Tienen, Vlimmeren, en Vrasene.

Maak een afspraak »